Antena 3 CNN Externe "Forţat să muncesc până la epuizare". Strigătul de AJUTOR de pe etichetele hainelor unui lanţ de magazine

"Forţat să muncesc până la epuizare". Strigătul de AJUTOR de pe etichetele hainelor unui lanţ de magazine

"Forţat să muncesc până la epuizare". Strigătul de AJUTOR de pe etichetele hainelor unui lanţ de magazine
Sursa foto: Foto: lincolnshireecho.co.uk
26 Iun 2014   •   21:18

"Forţat să muncesc până la epuizare", este mesajul şocant descoperit de o britanică, pe eticheta cusută în interiorul unei haine pe care tocmai o achiziţionase dintr-un magazin cunoscut ca având unele dintre cele mai mici preţuri pentru produse de calitate, Primark, scrie dailymail.co.uk.

Rebecca Gallagher, în vârstă de 25 de ani, a vrut să verifice instrucţiunile de spălare a rochiei abia cumpărate când a descoperit eticheta în cauză. Femeia le-a povestit jurnaliştilor că a sunat la sediul Primark pentru a cere explicaţii, însă operatorul care i-a răspuns i-a ignorat cererea.

Potrivit imaginilor furnizate presei, cuvintele de pe etichete sunt cusute de mână, iar bucăţile de material au fost prinse pe interiorul hainelor.

"Sinceră să fiu nu am stat niciodată să mă gândesc în ce condiţii sunt făcute hainele. Dar mesajul descoperit m-a făcut să mă gândesc la cum este posibil ca hainele acestea să aibă preţuri atât de mici. Mă îngrozeşte gândul că bluza mea a fost făcută de o persoană extenuată, care munceşte ore întregi", a declarat Rebecca Gallagher.

O etichetă cu un mesaj asemănător a fost descoperit şi de o altă clientă a lanţului de magazine, care pune acum la îndoială condiţiile de muncă oferite de lanţul de magazine Primark.

Potrivit Daily Mail, compania şi-a atras numeroase critici după ce, în 2011, clădirea unei fabrici din Bangladesh s-a prăbuşit, omorând peste 1.000 de muncitori, dintre care 580 lucrau pentru un furnizor al Primark.






×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close