Antena 3 CNN Externe Forţe speciale, mobilizate la Moscova pentru a garanta securitatea în timpul protestelor

Forţe speciale, mobilizate la Moscova pentru a garanta securitatea în timpul protestelor

Forţe speciale, mobilizate la Moscova pentru a garanta securitatea în timpul protestelor
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
06 Dec 2011   •   13:19

Forţe speciale ale Ministerului rus de Interne au fost trimise la Moscova pentru a "garanta securitatea", a declarat marţi un oficial din cadrul ministerului, la o zi de la o manifestaţie masivă a opoziţiei împotriva alegerilor câştigate de partidul lui Vladimir Putin, informează AFP.

Trupele speciale "nu au decât un singur scop: acela de a asigura securitatea cetăţenilor" în cadrul unui nivel de alertă "consolidat", a declarat locotenent-colonelul Vasili Pancekov, cu privire la sosirea unor camioane cu soldaţi la Moscova.

Mai multe echipe ale forţelor speciale, în principal din divizia Dzerjinski, una dintre unităţile de elită din regiunea Moscova, au fost mobilizate pentru a garanta respectarea ordinii publice în Capitală.

Manifestanţii au vrut să mărşăluiască spre Comisia Electorală pentru a denunţa fraude şi presiuni în cadrul alegerilor legislative şi pentru a cere o "Rusie fără Putin".

Peste 300 de manifestanţi au fost arestaţi la Moscova, luni seară, în timpul unui protest faţă de modul în care s-au derulat alegerile legislative.



×
Subiecte în articol: Rusia Moscova
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close