Antena 3 CNN Externe Forţele ucrainene au distrus o navă de luptă din flota Rusiei la Marea Neagră, iar atacul a fost filmat

Forţele ucrainene au distrus o navă de luptă din flota Rusiei la Marea Neagră, iar atacul a fost filmat

Forţele armate ucrainene au distrus o navă de luptă din flota Rusiei la Marea Neagră, după un atac cu drone maritime ce a fost filmat.

Forţele ucrainene au distrus o navă de luptă din flota Rusiei la Marea Neagră, iar atacul a fost filmat
Sursa foto: Facebook / Ukraine Defence | KCHF.ru
de Georgiana Adam    |    01 Feb 2024   •   13:58

Atacul asupra navei de luptă rusească a fost dat, noaptea trecută, de soldaţii unei unităţi speciale militare din Ministerul Apărării al Ucrainei. Astfel, militarii ucraineni au primit informaţii despre locaţia navei "Ivanovets", o corvetă echipată cu rachete ghidate, şi au atacat-o cu drone maritime.

"În noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie 2024, soldații unității speciale "Grupul 13" din cadrul Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei au distrus cu ajutorul dronelor maritime nava de rachete "Ivanovets" a Flotei Mării Negre a Rusiei", au scris reprezentanţii armatei ucrainene într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Postarea este însoţită de un clip video de două minute şi zece secunde, care arată momentul în care corveta rusească este lovită, dar şi imagini cu daunele provocate de explozii.

Missile boat “Ivanovets”

On the night of January 31 to February 1, 2024, soldiers of the special unit “Group 13” of the Main Intelligence Directorate of the MoD of Ukraine destroyed the missile boat “Ivanovets” of the Black Sea Fleet of the Russia with sea ​​drones.

Publicată de Ukraine Defence pe Joi, 1 februarie 2024

Potrivit site-ului KCHF.ru, care prezintă datele navelor din Flota Rusă la Marea Neagră, corveta distrusă de ucrainene este echipată cu rachete ghidate, dar şi rachete antiaeriene și instalații de artilerie automată. Nava dispune de 12 complexe portabile de rachete antiaeriene destinate să lovească ținte aeriene în condiții de vizibilitate naturală.

Tunurile de artilerie cu tragere rapidă de 76 mm și 30 mm de la bord sunt destinate să distrugă ținte aeriene, de suprafață și de coastă. De asemenea, acestea pot fi folosite pentru a lichida minele plutitoare.

Corveta dispune, de asemenea, de două lansatoare și obuze cu interferență combinată pentru a proteja țintele de armele antirachetă cu sisteme de ghidare diferite. Viteza ambarcațiunii este de până la 40 de noduri, raza de navigație de până la 1.600 de mile, iar echipajul de 40 de membri.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close