Antena 3 Externe Forţele americane din Afganistan au un nou lider

Forţele americane din Afganistan au un nou lider

de G.S.    |    10 Feb 2013   •   11:14
Forţele americane din Afganistan au un nou lider Foto: Agerpres/Xinhua

Generalul american Joseph Dunford a preluat conducerea coaliţiei din Afganistan (ISAF), duminică, succedându-i generalul John Allen, într-un moment în care forţele armate occidentale se pregătesc de retragere la sfârşitul lui 2014, relatează AFP.
   
Joseph Dunford ar trebui să fie, în principiu, ultimul comandant al Statelor Unite în cadrul acestui conflict cu durată de 11 ani.
   
John Allen, numit în funcţia de comandant suprem al NATO, a asigurat că ISAF este "pe drumul către victorie".
   
Dunford şi-a câştigat numele de "Fighting Joe" în timpul războiului din Irak, dar până în prezent nu a servit niciodată în Afganistan.
   
Născut la Boston în 1955, generalul a trecut prin toate stadiile Marinei, această forţă de elită a armatei americane angajată în peste 300 de teatre de operaţiuni de la înfiinţarea sa. După ce a ocupat diverse posturi operaţionale, el a devenit numărul doi în octombrie 2010.
   
Aproximativ 67.000 de americani sunt mobilizaţi în prezent în Afganistan, alături de 37.000 de militari ai coaliţiei şi 337.000 de militari şi poliţişti afgani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close