Antena 3 CNN Externe Forțele armate ale Ucrainei dezmint moartea ”Fantomei de la Kiev”

Forțele armate ale Ucrainei dezmint moartea ”Fantomei de la Kiev”

Forțele Armate ale Ucrainei subliniază că informațiile despre presupusa moarte a ”Fantomei de la Kiev” nu sunt adevărate, deoarece ”Fantoma” este o personificare a multor piloți ucraineni care apără cerul - nu este vorba despre un singur luptător.

Forțele armate ale Ucrainei dezmint moartea ”Fantomei de la Kiev”
de Alexandra Ionescu    |    01 Mai 2022   •   10:31

”La 13 martie 2022, maiorul Stepan Tarabalka a fost ucis într-o luptă aeriană cu forțele copleșitoare ale ocupanților ruși. Președintele Ucrainei i-a acordat postum pilotului titlul de ”Erou al Ucrainei” cu Ordinul Steaua de Aur.

Toți cei care l-au cunoscut personal pe Stepan Tarabalka au spus că este un adevărat ofițer și un profesionist în domeniul său”, s-a arătat în comuncatul Forțelor Armate ale Ucrainei.

Un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a subliniat că „Fantoma Kievului” este o imagine personificată a piloților Brigăzii 40 de Aviație Tactică Vasylkiv, care protejează cerul capitalei și al regiunilor învecinate. De fapt, toți sunt „Fantome”. Și dușmanul să se teamă de ei, căci apar acolo unde nu sunt așteptați.”

„În primele zile ale războiului a existat o intensitate mare de împușcături cu avioanele inamice. Nu am infirmat sau confirmat povestea eroului-pilot - „Fantoma Kievului”, care a fost inventată de oamenii de pe rețelele sociale. 

A devenit deja o legendă, un supraom ucrainean, un răzbunător care distruge Rusia. Pentru noi, fiecare pilot este un erou."

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close