Antena 3 CNN Externe Forţele de securitate irakiene au descoperit o groapă comună cu peste 100 de cadavre

Forţele de securitate irakiene au descoperit o groapă comună cu peste 100 de cadavre

Forţele de securitate irakiene au descoperit o groapă comună cu peste 100 de cadavre
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    26 Feb 2017   •   16:52

Forţele de securitate irakiene au descoperit o groapă comună cu peste 100 de cadavre, la vest de oraşul Mosul, din nordul Irakului, a informat duminică reprezentantul guvernului provinciei Ninive, Zahed al Hatuni, transmite EFE.

Al Hatuni a declarat pentru EFE că persoanele aruncate în acea groapă comună ar fi murit în explozia unor mine pe când încercau să fugă din cartierele din vestul oraşului Mosul, controlate de gruparea jihadistă Statul Islamic. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în explozii se numără femei şi copii care, potrivit lui Al Hatuni, au greşit drumul şi au intrat în câmpurile de mine amplasate de jihadişti pentru a se apăra de armata irakiană care a lansat la 19 februarie o ofensivă pentru a alunga SI din cartierele din vestul oraşului.

Potrivit lui Al Hatuni, „forţele irakiene nu au învăţat din greşelile comise în timpul eliberării cartierelor din estul oraşului Mosul” şi nu au informat clar locuitorii din zonele ocupate care încercau să fugă din calea jihadiştilor. „Din acest motiv s-a produs tragedia”, a acuzat funcţionarul regional, care a insistat asupra importanţei de a le indica civililor căile sigure de urmat, prin intermediul paginilor web sau al unor fluturaşi, pentru ca civilii să se deplaseze doar pe aceste rute.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close