Antena 3 CNN Externe Forţele de securitate irakiene au respins atacurile asupra a două închisori

Forţele de securitate irakiene au respins atacurile asupra a două închisori

Forţele de securitate irakiene au respins atacurile asupra a două închisori
de M.T.    |    22 Iul 2013   •   09:18

Forţele de securitate irakiene au respins, în noaptea de duminică spre luni, atacurile unor bărbaţi înarmaţi împotriva a două închisori din apropiere de Bagdad, a anunţat Ministerul de Interne irakian, în timp ce militanţii islamişti pretind, pe Internet, că mii de deţinuţi au evadat, relatează AFP, citată de Mediafax.

Atacurile au vizat închisorile Taji, situată la nord de Bagdad, şi Abu Ghraib, aflată la vest de capitala irakiană.

„Forţele de securitate ale Comandamentului operaţiunilor din Bagdad, asistate de aviaţia militară, au reuşit să respingă un atac armat declanşat de persoane necunoscute împotriva a două închisori din Taji şi Abu Ghraib", se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Potrivit comunicatului, „forţele de securitate au forţat atacatorii să fugă şi încă urmăresc elemente teroriste controlând în totalitate zona în care s-au derulat cele două atacuri".

Potrivit mai multor postări de pe reţelele sociale şi de pe blogul jihadist Honein, mii de deţinuţi ar fi evadat în timpul incidentelor.

Locuitorii din Fallujah, un oraş situat la vest de Bagdad, au declarat pentru un jurnalist al AFP că rudele lor au fugit din închisoare şi încearcă să găsească un loc sigur.

Atacuri din noapte de duminică spre luni au avut loc la un an după ce grupul principal al organizaţiei irakiene a Al-Qaida a anunţat că va viza sistemul judiciar irakian.

„Prima prioritate în acest demers este eliberarea deţinuţilor musulmani de peste tot unde se află aceştia şi urmărirea judecătorilor, procurorilor şi gărzilor lor de corp, pentru a-i elimina", afirmase un comunicat al lui Abu Bakr al-Baghdadi liderul acestui grup islamist.

Închisorile irakiene se confruntă constant cu tentative de evadare, revolte şi alte probleme.


×
Subiecte în articol: inchisori Irak atacuri Bagdad
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close