Antena 3 CNN Externe Forţele israeliene avansează în zonele urbane din Gaza

Forţele israeliene avansează în zonele urbane din Gaza

Forţele israeliene avansează în zonele urbane din Gaza
12 Ian 2009   •   05:17

Forţele terestre israeliene au avansat şi mai mult în cea mai populată zonă a Gazei, cu tancuri ce au intrat în cartierele rezidenţiale, în vreme ce infanterie duce războiul stradă cu stradă şi clădire cu clădire, iar Hamasa continuă să trimită rachete spre sudul Israelului.
Un purtător de cuvânt armatei israeliene declara că fiecare cartier din Gaza este plin de bombe artizanale şi capcane, inclusiv manechine plasate la intrarea apartamentelor pentru a simula militanţi, iar acestea explodează la aproprierea soldaţilor.
Armata ?avansează şi mai mult în zonele urbane?, arăta maior Avital Leibovich. ?Deoarece majoritatea militanţilor Hamas se ascunde în acelo locuri, atunci acţionăm acolo?. De altfel, duminică seara, oraşul Gaza era acoperit de un fum dens de la explozii şi în oraş se auzeau arme de foc. Oficialităţile palestiniene au anunţat că cel puţin 870 de oameni au fost omorâţi de la începere conflictului, din care jumătate civili.
Oricum premierul israelian arăta, în pofida rezoluţiei ONU ce cere încetarea focului, că Israel a făcut progrese în atingerea obiectivelor, dar nu ofensiva din Gaza nu s-a încheiat încă.
?Israel se apropie de obiectivele pe care şi le-a fixat. Totuşi, răbdare, determinare şi efort sunt necesare pentru a atinge aceste obiective de o manieră ce va schimba securitatea în sud?. Iar referitor la decizia ONU, Olmert sublinia că ?nu am permis niciodată nimănui să decidă pentru noi dacă avem voie să îi lovim pe cei ce aruncă bombe asupra grădiniţelor noastre şi nu vom fi de acord cu aceasta nici în viitor?.
Declaraţiile acestuia sun contrazise de un alt oficial. Viceministrul Apărărării Matan Vilnai afirm că ?rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU nu ne lasă multe posibilităţi. S-ar părea că suntem aproape de finalizarea operaţiunilor la sol şi a tuturor operaţiunilor în general?.
În altă ordine de idei agenţia ONU însărcinată cu refugiaţii palestinieni şi-a reluat operaţiunile după ce le suspendase din cauza unui atac asupra convoaielor sale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close