Antena 3 CNN Externe Forţele speciale ucrainiene se pregătesc să degajeze Euromaidanul din Kiev

Forţele speciale ucrainiene se pregătesc să degajeze Euromaidanul din Kiev

Forţele speciale ucrainiene se pregătesc să degajeze Euromaidanul din Kiev
09 Dec 2013   •   14:59

Astăzi expiră termenul limită acordat participanţilor la proteste pentru a părăsi clădiririle administrative ocupate. Un detaşament "Berkut" se află deja la doar câteva zeci de metri de Primăria din Kiev, iar Piaţa Independenţei sau Euromaidanul, cum îi spun protestatarii, este înconjurată de un număr impresionant de forţe de ordine. Trei staţii de metrou au fost de asemenea închise, transmite corespondentul RIA Novosti, din capitala Ucrainei.
De cealaltă parte, opoziţia a declarat că are suficienţi oameni pentru a respinge primul atac al trupelor speciale de intervenţie.

Liderii protestatarilor, care se află în sediul primăriei Kiev, le cer insistent tuturor persoanelor străine să părăsească clădirea. Pe scările care duc la etajul al doilea a fost instalat un scut-baricadă de lemn.

În ciuda restricţiilor de trafic, Vitaly Klichko, membru marcant al opoziţiei, a făcut din nou apel la oameni să vină în număr cât mai mare în Piaţa Independenţei.
"Autorităţile încearcă să ne combată psihic, vor să ne sperie. Noi suntem curajoşi şi vom rămâne aici atât timp cât este nevoie", a spus campionul mondial la categorie grea.

Sute de mii de oameni au ieşit şi astăzi în stradă la Kiev, pentru a cere demisia guvernanţilor. Ei îi acuză pe conducători că au renunţat mult prea uşor la asocierea cu Uniunea Europeană, în favoarea cooperării cu Rusia.

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close