Antena 3 CNN Externe Forumul e-G8 aduce cele mai importante nume din domeniul internetului la Paris

Forumul e-G8 aduce cele mai importante nume din domeniul internetului la Paris

Forumul e-G8 aduce cele mai importante nume din domeniul internetului la Paris
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
24 Mai 2011   •   15:45

Liderii din domeniul internetului se întâlnesc în Paris pentru forumul e-G8, ce va dura două zile, organizat de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, conform BBC.

Sarkozy a organizat pentru prima oară forumul e-G8 în Paris. Evenimentul va aduce laolaltă cele mai importante personaje din lumea internetului.

Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales şi reprezentantul Google, Eric Schmidt se află printre oamenii importanţi care vor vorbi la eveniment.

Criticii evenimentului susţin că e-G8 are ca scop “împărţirea controlului asupra internetului” unor companii şi guverne. În replică, preşedintele Sarkozy a declarat că statele sunt supuse voinţei populaţiei, inclusiv statele în care se desfăşoară revoluţii alimentate de puterea internetului.

“Revoluţia pe care o reprezentaţi este una paşnică. Nu a luat naştere pe terenul de luptă, ci în universităţi”, a declarat Sarkozy. Totuşi, a continuat preşedintele, ţările nu pot rămâne impasibile la conţinutul internetului. “Lumea în care trăim nu este un univers paralel unde legile, regulile morale şi chiar legile de bază care guvernează societatea nu se aplică.”

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close