Antena 3 CNN Externe Fosilele unui dinozaur rar, vechi de 110 milioane de ani, descoperite în Canada

Fosilele unui dinozaur rar, vechi de 110 milioane de ani, descoperite în Canada

Fosilele unui dinozaur rar, vechi de 110 milioane de ani, descoperite în Canada
26 Mar 2011   •   18:06
Fosilele unui dinozaur care trăia în urmă cu 110 milioane de ani au fost găsite în zona nisipurilor petrolifere din Canada, informează Reuters. Descoperirea a fost o surpriză pentru specialişti deoarece regiunea era în acea epocă acoperită de o mare.

Fosila unui anchilozaur - un dinozaur erbivor cu membre puternice, acoperit de o armură osoasă - a fost descoperită de un muncitor al unei companii petroliere. 

"Nu am mai găsit niciodată până acum un dinozaur în această zonă", a spus Donald Henderson, curator la Royal Tyrrell Museum din Alberta. 

"Regiunea era acoperită atunci de o mare, iar majoritatea fosilelor descoperite aici au fost nevertebrate", a adăugat Henderson. 

Anchilozaurul descoperit avea o lungime de circa cinci metri şi o lăţime de doi metri. 

"Este uimitor că s-a conservat în atât de bune condiţii", a mai spus Henderson. El a menţionat că fosila era tridimensională şi nu aplatizată de sedimentele grele depuse deasupra. 

"Acesta este cel mai vechi schelet atât de complex de dinozaur pe care l-am descoperit în această provincie", a adăugat curatorul. 

Anterior, cea mai mare fosilă descoperită în nordul provinciei Alberta a fost cea a unei reptile uriaşe numite ihtiozaur, găsită în urmă cu 10 ani lângă Fort McMurray.

×
Subiecte în articol: dinozaur Canada descoperire muzeu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close