Antena 3 CNN Externe Fost agent FBI dispărut în Iran, încă în viaţă după patru ani

Fost agent FBI dispărut în Iran, încă în viaţă după patru ani

Fost agent FBI dispărut în Iran, încă în viaţă după patru ani
Sursa foto: Foto: AP
04 Mar 2011   •   10:34

Statele Unite "au primit indicii" potrivit cărora fostul agent FBI Robert Levinson, dispărut în Iran în urmă cu patru ani, este în viaţă şi este deţinut în "Asia de sud-vest", a declarat joi secretarul de Stat american, Hillary Clinton, cerând ajutorul Guvernului iranian, relatează AFP.
   
"Am primit indicii recente potrivit cărora Bob este deţinut undeva în Asia de sud-vest", scrie Clinton într-un comunicat.
   
Prin Asia de sud-vest se desemnează în general Iranul, Afganistanul şi Pakistanul.
  
"Cerem respectuos Guvernului iranian să facă eforturi umanitare pentru a-l recupera pe Bob în stare bună şi pentru a-i permite să revină la familia sa", continuă şefa diplomaţiei americane.
   
Robert Levinson a dispărut pe insula iraniană Kish în martie 2007.
   
Gardienii Revoluţiei (Pasdaran), armata ideologică de elită din Iran, au dezminţit la începutul lui februarie informaţiile care circulau pe Internet potrivit cărora ei l-ar fi plasat în detenţie.
   
Statele Unite au cerut de mai multe ori explicaţii Iranului, pe tema acestei dispariţii. Dar oficialii iranieni au declarat că nu au nici o informaţie despre Levinson.

Potrivit AP, agentul FBI în rezervă, în vârstă de 63 de ani, ar fi fost reţinut de autorităţile iraniene în timp ce ancheta un caz de trafic de ţigări în ţara asiatică.

×
Subiecte în articol: detinut disparitie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close