Antena 3 CNN Externe Fost ambasador american în Israel: SUA vor intra în război cu Iranul în 2013

Fost ambasador american în Israel: SUA vor intra în război cu Iranul în 2013

Fost ambasador american în Israel: SUA vor intra în război cu Iranul în 2013
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
17 Sep 2012   •   12:24

Fostul ambasador american în Israel Martin Indyk (foto) a anticipat, într-un interviu acordat postului de televiziune CBS, că o confruntare a Statelor Unite cu Iranul ar putea avea loc în 2013.
   
"Mă tem că 2013 va fi un an în care vom avea o confruntare militară cu Iranul" a declarat el, duminică, în cadrul emisiunii "Face the Nation".
   
Invitat la emisiune alături de o serie de experţi în politică externă, fostul ambasador a afirmat că deocamdată nu a sosit vremea ca SUA să treacă la o acţiune militară. "Iranul nu are o armă nucleară" a declarat el, adăugând că deşi mai este timp, "nu este foarte mult timp".
   
Cât despre disputa privind Iranul dintre premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele Barack Obama, Indyk a declarat că nu crede că "diferenţa referitoare la acest subiect dintre Netanyahu şi Obama este mare, în termeni legaţi de angajamentul preşedintelui de a nu permite Iranului să se doteze cu arma nucleară".
   
Despre insistenţa Israelului ca SUA să traseze o "linie roşie" pe care Iranul nu are voie să o treacă,  Indyk a spus că "nu este o solicitare rezonabilă. Ideea unei linii roşii - de fapt, un ultimatum - reprezintă ceva la care niciun preşedinte nu ar recurge".
 


×
Subiecte în articol: razboi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close