Antena 3 CNN Externe Fost medic militar, despre ce a văzut în Ucraina: ”Este inuman, cel mai umilitor lucru prin care am trecut vreodată”

Fost medic militar, despre ce a văzut în Ucraina: ”Este inuman, cel mai umilitor lucru prin care am trecut vreodată”

Un fost medic militar care s-a oferit voluntar pentru a instrui medical trupele din Ucraina a declarat că ceea ce a văzut acolo a fost ”inuman”.

Fost medic militar, despre ce a văzut în Ucraina: ”Este inuman, cel mai umilitor lucru prin care am trecut vreodată”
de Andreea Cigolea    |    10 Mai 2022   •   09:46

Steve Brooks povestește cum a rezistat pe front, în zgomotul raidurilor aeriene, când a devenit prea obosit ca să le mai audă.

Instructorul de prim-ajutor este din Shepton Mallet, Marea Britanie, și a călătorit în Ucraina devastată de război pentru a livra echipamente și abilități de salvare a vieții.

Fostul medic al armatei, în vârstă de 46 de ani, a fost sprijinit de grupul local Somerset Aid for Ukraine și de soția sa, Tabby, de acasă.

”Bombardarea maternității a fost îngrozitoare, la fel și bombardarea școlilor.

Am decis că puteam să fiu bolnav stând pe canapeaua mea sau puteam să fiu bolnav ajutând alți oameni, așa că am decis să ajut alți oameni”, a spus el pentru BBC. 

Brooks, care a lucrat anterior pentru Royal Army Medical Corps, a făcut o cerere oficială către guvernul ucrainean pentru a zbura și a ajuta la instruirea trupelor lor în domeniul primului ajutor.

Steve Brooks a spus că a fost speriat ”tot timpul”, dar a devenit atât de obosit încât ”nici măcar nu se mai obosea” să se trezească pentru raidurile aeriene.

”Așa că mi-am pus doar o pernă pe cap și am sperat că va fi bine. Unele dintre lucrurile pe care le-am văzut, ce fac niște ființe umane altor ființe umane, vor rămâne probabil cu mine pentru tot restul vieții mele.

Ceea ce se întâmplă în Ucraina este înspăimântător, dar și cel mai umilitor lucru prin care am trecut vreodată” spune Steve Brooks. 

×
Subiecte în articol: Ucraina medic
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close