Antena 3 CNN Externe Fost militar britanic, condamnat la închisoare pentru contrabandă cu ouă (VIDEO)

Fost militar britanic, condamnat la închisoare pentru contrabandă cu ouă (VIDEO)

Fost militar britanic, condamnat la închisoare pentru contrabandă cu ouă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
20 Aug 2010   •   11:11

Un bărbat a fost condamnat, în Marea Britanie, la 30 de luni de închisoare pentru contrabandă cu... ouă. Este vorba de ouă din cuiburile unor şoimi-călători, specie protejată în multe părţi ale lumii. Pe piaţa neagră, ouăle îi puteau aduce traficantului până la 70.000 de lire sterline.

Jeffrey Lendrum, fost luptător în forţele speciale din Rhodesia, a fost arestat la aeroportul din Birmingham, unde aştepta un avion spre Dubai. Cel care l-a dat de gol a fost un om de serviciu, căruia i s-a părut ciudat că Lendrum stătuse mult timp într-o cabină de duş, fără să dea drumul la apă.

De fapt, fostul militar îşi legase de corp 14 ouă, înfăşurate în şosete, ca să rămână la căldură. El a susţinut că era vorba de un tratament naturist, cu ouă de găină, dar specialiştii au dovedit că ouăle erau de şoim călător.

Pe calculatorul lui Lendrum s-a găsit înregistrarea uneia din cele mai spectaculoase acţiuni ale sale, în care coborâse pe un cablu, din elicopter, până la un cuib de păsări rare.

De această dată, se pare că ouăle îi fuseseră comandate de un bogătaş din Orientul Mijlociu, unde vânătoarea cu şoimi este o veche tradiţie. În timp ce răpitorul era judecat şi condamnat, din ouăle furate au ieşit 11 pui de şoim care au fost eliberaţi în Scoţia, în mediul lor natural.

Şoimii călători, consideraţi cele mai rapide păsări din lume, nu mai figurează, în Marea Britanie, pe lista speciilor ameninţate cu dispariţia, dar rămân sub protecţia legii.

Antena 3

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: oua traficant condamnat Marea Britanie
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close