Antena 3 CNN Externe Fost ministru al Apărării: Rusia va folosi Jocurile Olimpice pentru a introduce spioni în M.Britanie

Fost ministru al Apărării: Rusia va folosi Jocurile Olimpice pentru a introduce spioni în M.Britanie

Fost ministru al Apărării: Rusia va folosi Jocurile Olimpice pentru a introduce spioni în M.Britanie
Sursa foto: Foto: newsfirst.lk
04 Dec 2011   •   16:38

Fostul ministru britanic al Apărării Liam Fox (foto) a generat o nouă dispută cu Rusia, afirmând că Kremlinul intenţionează să se folosească de Jocurile Olimpice de anul viitor de la Londra pentru a introduce spioni în Marea Britanie, informează Daily Mail.
   
Fostul ministru a avertizat Marea Britanie că nu poate împiedica unele "persoane foarte dubioase" să intre în ţară sub pretextul protejării sportivilor ruşi.
   
Fox, care a avut acces la date strict secrete ale serviciilor de informaţii înainte de a fi nevoit să demisioneze în octombrie, este unul dintre politicienii de rang înalt care vorbesc public despre ameninţarea pe care o reprezintă pentru Marea Britanie revigoararea activităţii de spionaj a Rusiei.
   
Declaraţiile sale au fost calificate însă de Kremlin drept "paranoia".

"Nu suntem îngrijoraţi în legătură cu opinia lui. Este paranoia tipică", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al premierului rus Vladimir Putin.
   
Un fost oficial britanic la Moscova a declarat însă: "Există o problemă aici în a ne asigura că Jocurile Olimpice nu vor deveni o scuză pentru operaţiuni clandestine".


×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close