Antena 3 CNN Externe Fost ministru de Finanţe al Rusiei: Grecia este pierdută. Europa este pe muchie de cuţit

Fost ministru de Finanţe al Rusiei: Grecia este pierdută. Europa este pe muchie de cuţit

Fost ministru de Finanţe al Rusiei: Grecia este pierdută. Europa este pe muchie de cuţit
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
12 Noi 2011   •   19:01
"Fitilul a fost deja aprins”, afirmă fostul ministru de Finanţe din Rusia, Aleksey Kudrin. Acesta a adăugat că economia globală stă pe muchie de cuţuit şi că al doilea val de recesiune este deja asupra noastră, conform Russia Today.

"Lumea are o şansă de a stopa criza, dar este destul de mică”, a declarat Kudrin, care a insistat că „bătălia pentru Grecia a fost pierdută” şi că atenţia ar trebui îndreptată spre datornicii mai mari, precum Spania, Irlanda şi Portugalia. De asemenea, oficialul rus a îndemnat statele din zona euro să îşi unească eforturile.

Cât despre Rusia, Kudrin a părut ceva mai pozitiv. Oficialul a declarat că statul rus este, în prezent, mai bine pregătit pentru a face faţă problemelor, decât majoritatea statelor dezvoltate din Europa, în condiţiile în care datoria publică rusă este de doar 12% din Produsul Intern Brut.

Totuşi, Kudrin a avertizat că Rusia ar putea să întâmpine probleme la un moment dat, având în vedere că „erau slabe şanse ca preţul petrolului să crească masiv în următorii 3 – 10 ani. „Şi planurile de a spori cheltuielile pentru domeniul militar cu 3% din PIB nu sunt bazate pe nimic”, a conchis oficialul.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close