Antena 3 CNN Externe Fost ministru de Finanţe, arestat pentru corupţie

Fost ministru de Finanţe, arestat pentru corupţie

Fost ministru de Finanţe, arestat pentru corupţie
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
22 Sep 2016   •   17:41

Fostul ministru de Finanţe din guvernele preşedinţilor brazilieni Lula da Silva şi Dilma Rousseff, Guido Mantega, a fost arestat joi în cadrul anchetei pentru corupţie în afacerea Petrobras, transmite AFP, citând presa braziliană.

Mantega, care a fost un personaj cu greutate în Partidul Muncitorilor, a fost arestat într-un spital din Sao Paulo, unde se afla împreună cu soţia sa, a precizat site-ul de informaţii G1.

În paralel, poliţia federală a anunţat o conferinţă de presă cu privire la o nouă serie de arestări în cadrul amplului dosar de corupţie legat de gigantului petrolier public Petrobras.

Fără a-l cita nominal pe Guido Mantega sau a face referire directă la Partidul Muncitorilor, poliţia afirmă, într-un comunicat, că 'un ministru de finanţe ar fi acţionat în 2012 (...) pentru a negocia transferul de bani pentru a plăti datoria de campanie a partidului politic al momentului'.

Aceste arestări survin în cadrul unei anchete lansate în martie 2014 asupra unor benzinării şi care a dezvăluit o vastă reţea de corupţie în cadrul Petrobras.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Brazilia Dilma Rousseff
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close