Antena 3 CNN Externe Fost ministru de la Budapesta: "Situaţia Forţelor Aeriene Ungare este CATASTROFALĂ" (VIDEO)

Fost ministru de la Budapesta: "Situaţia Forţelor Aeriene Ungare este CATASTROFALĂ" (VIDEO)

Fost ministru de la Budapesta: "Situaţia Forţelor Aeriene Ungare este CATASTROFALĂ" (VIDEO)
Sursa foto: Foto: HUNAF
18 Iun 2015   •   14:39

Comentând ultimele incidente aviatice în care au fost implicate aparate de zbor Saab JAS-39 Gripen, aparţinând Forţelor Aeriene Ungare (HUNAF), fostul ministru al Apărării maghiar, Imre Szekeres, a declarat că aviaţia militară ungară se află într-o situaţie catastrofală, transmite publicaţia slovacă Sme.

Săptămâna trecută, un avion Saab JAS-39C Gripen, aparţinând HUNAF, s-a prăbuşit pe pista bazei militare de la Kecskemet, în timpul unor exerciţii de rutină.
Pilotul aparatului de zbor nu a reuşit să deschidă trenul de aterizare şi a ales o variantă deosebit de periculoasă, încercând să aducă avionul la sol "pe burtă".
La contactul cu pista, pilotul a pierdut controlul şi s-a catapultat (VIDEO).
El a suferit răni grave după ce scaunul din carlingă nu s-a desprins de paraşuta de siguranţă.



Szekeres spune că "guvernul de la Budapesta risipeşte banii necesari achiziţionării de combustibil pe tot felul de festivităţi şi sărbători".

Fostul demnitar este de părere că lipsa combustibului constituie principala cauză a stării catastrofale în care se află aviaţia militară ungară.
El a subliniat că piloţii, oricât de buni ar fi, nu pot acumula suficiente ore de zbor, cei mai mulţi dintre ei fiind cu cel puţin 1000 de ore de zbor mai puţin decât necesarul minim de experienţă.

Pilotul care a aterizat fără trenul de aterizare activ zburase numai opt ore anul acesta, relevă fostul ministru.

Alte două incidente similare au avut loc în acest an, în prim plan fiind tot HUNAF.

La data de 19 mai, un avion de vânătoare Saab Jas 39D, cu cabină dublă de pilotaj, s-a prăbuşit în timpul aterizării la baza aeriană Caslav, din Cehia, în timpul unor exerciţii. Piloţii au scăpat nevătămaţi, reuşind să se catapulteze la timp.
În martie, un alt aparat de zbor de acelaşi tip a fost implicat într-un alt incident grav, atunci când pilotul de la manşă a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă pe aeroportul slovac din Kosice.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close