Antena 3 CNN Externe Fost ministru, trimis la închisoare, după ce 16 milioane de dolari au fost găsiți într-un apartament de-al său

Fost ministru, trimis la închisoare, după ce 16 milioane de dolari au fost găsiți într-un apartament de-al său

Fost ministru, trimis la închisoare, după ce 16 milioane de dolari au fost găsiți într-un apartament de-al său
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
09 Sep 2017   •   09:20

Un fost ministru al președintelui brazilian Michel Temer a fost încarcerat vineri după recenta descoperire a peste 16 milioane de dolari ascunși în valize și cutii care purtau amprentele lui digitale.

Anchetatorilor le-au fost necesare șapte aparate de numărat banii și 14 ore pentru a inventaria toate bancnotele descoperite marți. A fost cea mai mare sumă de bani lichizi confiscată de poliție în istoria țării.

"Documentele și mărturiile, precum și expertiza banilor confiscați arată că Geddel Vieira Lima, ajutat de Gustavo Pedreira (un responsabil local al Protecției civile), au ascuns mari sume de bani în apartament", potrivit ordinului de trimitere în arest consultat de AFP.

"În fața situației grave, încarcerarea s-a impus de urgență", mai scria în decizia judecătorului Vallisney de Souza.

Lima, 58 de ani, a ocupat funcția de secretar al președinției Braziliei până în noiembrie 2016. El a demisionat după ce a fost acuzat de trafic de influență de către colegul său de la Cultură, Marcelo Calero. 

Confiscarea celor 51 de milioane de reali (16,3 milioane de dolari), în bancnote de 50 și 100 de reali împărțiți în vreo 20 de valize și cutii aflate într-un presupus apartament al său, a fost efectuată în cadrul operațiunii "Comoara pierdută", declanșată marți dimineață.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: apartament bani arest
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close