Antena 3 CNN Externe Fost oficial american: "Fiecare atac cu drone în Yemen aduce noi duşmani Statelor Unite"

Fost oficial american: "Fiecare atac cu drone în Yemen aduce noi duşmani Statelor Unite"

Fost oficial american: "Fiecare atac cu drone în Yemen aduce noi duşmani Statelor Unite"
24 Oct 2013   •   13:30

Un fost oficial al Departamentului de Stat american din Yemen susţine că fiecare dronă militară, care ucide membri Al Qaeda, produce colateral alţi 40-60 de noi duşmani ai SUA.

Într-un articol publicat de Cairo Review, Nabeel Khoury, adjunctul şefului misiunii din Yemen în perioada 2004-2007, spune că "atacurile cu drone scot din scenă câţiva băieţi răi, dar ele ucid şi un număr impresionat de civili nevinovaţi. Având în vedere structura tribală yemenită, Statele Unite generează pentru fiecare AQPA (Al Qaeda în Peninsula Arabică) ucis, noi duşmani înverşunaţi ai Washingtonului, numărul lor fiind estimat undeva între 40 şi 60".

Fostul diplomat este de părere că dronele nu pot substitui o politică externă coerentă în Yemen.

Khoury lucrează acum pentru Consiliul Local din Chicago, în departamentul relaţiilor externe.
"Probabil că foştii mei colegi se vor supăra pe mine, pentru că acesta este cursul politicii actuale", a declarat acesta pentru HuffPost.

"Nu sunt în totalitate împotriva folosirii dronelor. Doar că, în orice ţară, în care nu suntem implicaţi în război, intervine problema suveranităţii acelei ţări şi a opiniei populare din acea ţară. Eu nu discut aspecte legate de jurisdicţia internaţională, ci mă refer la raportul costuri-beneficii", a menţionat Khoury.

×
Subiecte în articol: yemen Al Qaeda
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close