Antena 3 CNN Externe Fost preşedinte israelian, găsit vinovat de viol şi alte agresiuni sexuale

Fost preşedinte israelian, găsit vinovat de viol şi alte agresiuni sexuale

Fost preşedinte israelian, găsit vinovat de viol şi alte agresiuni sexuale
30 Dec 2010   •   16:45


Tribunalul districtual din Tel Aviv a stabilit că fostul preşedinte israelian Moshe Katsav este vinovat pentru comiterea unor violuri şi pentru alte tipuri de agresiuni sexuale. Verdictul a fost anunţat la patru ani după ce mai multe angajate l-au acuzat pe Katsav de agresiuni sexuale şi abia după ce versiunea fostului şef al statului a fost catalogată ca fiind "plină de minciuni".

Conform cotidianului Haaretz, delictul s-a produs în timp ce Katsav deţinea funcţia de ministru al Turismului şi cea de preşedinte. În momentul anunţării verdictului, în sala Tribunalului din Tel Aviv s-au auzit strigăte de bucurie, la fel ca şi în faţa instanţei, unde sunt adunate activiste pentru drepturile femeilor.

Fostul preşedinte riscă o pedeapsă cuprinsă între patru şi 16 ani de detenţie, după ce în 2007 a renunţat la un acord cu procurorii prin care recunoştea unele delicte minore, care nu îl băgau la închisoare. El a motivat că a dorit să îşi dovedească nevinovăţia.

Katsav, în vârstă de 65 de ani, a fost ministru al Turismului în perioada 1996 - 1999 şi preşedinte al Israelului în perioada 2000 - 2007.


×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close