Fost șef al forțelor SUA în Europa, avertisment pentru români: „E foarte posibil ca ruşii să ocupe Odessa şi poate chiar şi România”

14 Mar 2019   •   14:34
Fost șef al forțelor SUA în Europa, avertisment pentru români: „E foarte posibil ca ruşii să ocupe Odessa şi poate chiar şi România” foto- Youtube

Generalul american Ben Hodges, cel care a condus forțele terestre americane până acum doi ani, a transmis un avertisment grav la Praga

Acesta a fost prezent la o conferință dedicată împlinirii a 20 de ani de la aderarea Cehiei la Nato și a afirmat că Alianța trebuie să țină piept unor amenințări foarte grave venite din partea Rusiei și Chinei. 

Hodges a spus că, după Ucraina, România ar putea fi următoarea țintă a rușilor. Acesta a mai spus că Rusia va acționa în momentul în care va observa semne de slăbiciune din partea NATO. 

„Aici Rusia este cea mai agresivă. Dacă Occidentul nu face nimic în ceea ce priveşte anexarea Crimeei, e foarte posibil ca apoi ruşii să ocupe Odessa şi poate chiar şi România”, a spus Ben Hodges, conform Ceske Noviny.

x close