Antena 3 CNN Externe Fost vicepremier britanic: Partidul Laburist este aproape falimentar

Fost vicepremier britanic: Partidul Laburist este aproape falimentar

Fost vicepremier britanic: Partidul Laburist este aproape falimentar
Sursa foto: Foto: chicagopressrelease.com
22 Aug 2010   •   23:37

Fostul vicepremier britanic, Lord Prescott, care vrea să devină trezorierul formaţiunii, a avertizat că Partidul Laburist este aproape falimentar, uitând cum să gestioneze şi să impună limite cheltuielilor din fondurile formaţiunii, relatează The Independent.

Numărul de membri a scăzut dramatic, iar partidul are datorii de aproximativ 20 de milioane de lire sterline (peste 24 de milioane de euro), a subliniat Prescott, aflat în campanie pentru obţinerea funcţiei de trezorier.

"Trezorierul trebuie să spună conducerii centrale (...), nu puteţi face, în continuare, cheltuieli, un lucru pe care (laburştii) nu l-au înţeles", a subliniat el. În opinia sa, partidul are nevoie de un "trezorier puternic (...) care să acorde importanţa cuvenită părţii financiare".

"Puteţi continua ca în prezent, dacă doriţi, şi să aveţi (un trezorier) care să procedeze aşa cum se obişuieşte dintotdeauna", a declarat el. Dar, "nu putem continua să finanţăm Partidul (Laburist) în acest fel. Trebuie să facem ceea ce am spus eu, atunci când am fost ales vicepreşedinte. Politicile organizaţionale sunt tot atât de importante ca politicile în domeniul ideilor. Uităm, un pic, de organizare", a declarat Prescott, sâmbătă, în cadrul unui festival, la Parlamentul scoţian.

De asemenea, el a apreciat că tensiunile provocate de măsurile de austeritate vor face să avanseze dezbaterile privind transferul de putere către regiunile Angliei, în special în nord. Fostul vicepremier a lăudat, în acest sens, modelele scoţian şi din Ţara Galilor, care, în opinia sa, ar trebui să fie consolidate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close