Antena 3 CNN Externe Fosta preşedintă elveţiană, lovită cu o tartă peste faţă, în plină stradă, la Geneva

Fosta preşedintă elveţiană, lovită cu o tartă peste faţă, în plină stradă, la Geneva

Fosta preşedintă elveţiană, lovită cu o tartă peste faţă, în plină stradă, la Geneva
Sursa foto: Foto: YouTube
06 Mar 2012   •   17:49

Fosta preşedintă a Confederaţiei Elveţiene Micheline Calmy-Rey a fost ţinta unui atac cu o tartă, luni seara, la Geneva, informează AFP. Potrivit unei înregistrări video care circula pe internet, autorul atacului inedit este un fost client al Băncii Cantonale a Genevei (BCGE).

Înregistrarea video o prezintă pe Calmy-Rey în timp ce este abordată pe stradă de un bărbat care afirmă că se numeşte Eric Dougoud. Acesta îi reproşează că a încălcat mai multe articole ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului în cazul BCGE, intens mediatizat de presa geneveză în urmă cu aproximativ zece ani.
   
"Nu am încălcat absolut nimic", îi răspunde fosta conducătoare elveţiană, moment în care bărbatul scoate dintr-o pungă ceea ce pare a fi o tartă pe care o zdrobeşte fără menajamente pe faţa lui Calmy-Rey.
   
Şocul este atât de puternic, încât fosta preşedintă face câţiva paşi înapoi şi aproape cade pe spate.
   
Agresorul poartă o vestă inscripţionată cu numele site-ului bandedecopainsgenevois.ch, care critică BCGE şi conducerea acesteia.
   
Calmy-Rey a făcut parte din Consiliul de Administraţie al băncii şi era ministru de Finanţe al cantonului Geneva atunci când instituţia a fost salvată, în 2000.

 


×
Subiecte în articol: atac
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close