Antena 3 CNN Externe Fostul director FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost eliberat

Fostul director FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost eliberat

Fostul director FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost eliberat
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
01 Iul 2011   •   17:08
Update 18.50 - Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat pe propria răspundere, vineri, după o audiere-surpriză la tribunalul din Manhattan, relatează AFP. Decizia îi aparţine judecătorului Michael Obus, care a precizat însă că dosarul DSK "nu este închis".

Astfel, justiţia din New York a renunţat la arestul la domiciliu al lui Dominique Strauss-Kahn, însă fostul şef al FMI va fi în continuare cercetat pentru agresiuni sexuale.

Cauţiunea în valoare de şase milioane de dolari i-a fost restituită acuzatului, care nu şi-a recuperat însă paşaportul, păstrat de justiţia americană.

DSK fusese plasat în urmă cu o lună şi jumătate în arest la domiciliu, pentru agresiuni sexuale. Fostul şef al FMI stătea într-un apartament de lux de pe Broadway, unde plătea o chirie de 200 de mii de dolari pe lună. Nu avea voie să iasă din casă decât în condiţii speciale.

Fostul director al FMI a fost reţinut pe 14 mai, la bordul unui avion Air France, după ce a fost acuzat de o cameristă a unui hotel din New York de agresiune sexuală. Dominique Strauss-Kahn a pledat nevinovat la acuzaţiile de agresiune sexuală formulate împotriva sa.

Dominique Strauss-Kahn a ajuns, vineri, la ora locală 10.50 (17.50 ora României), împreună cu soţia sa Anne Sinclair, la tribunalul penal din Manhattan, pentru o audiere-surpriză, sub preşedinţia judecătorului Michael Obus.

Această înfăţişare-surpriză intervine după dezvăluiri ce pun la îndoială credibilitatea cameristei care îl acuză pe fostul director general al Fondului Monetar Internaţional de agresiuni sexuale.

Procurorii nu mai cred o parte dintre acuzaţiile formulate de camerista de la hotelul Sofitel, care a minţit de mai multe ori după ce a formulat prima plângere, în data de 14 mai, au declarat surse din cadrul procuraturii, citate de New York Times.
   
Reprezentanţii acuzării s-au întâlnit joi cu avocaţii lui Strauss-Kahn, cărora le-au prezentat detalii despre rezultatele anchetei, iar cele două părţi au discutat o eventuală renunţare la acuzaţii. Unul dintre oficialii citaţi a afirmat că autorităţile au descoperit probleme legate de cererea de azil a femeii şi posibile legături cu activităţi penale, inclusiv trafic de droguri şi spălare de bani.

Dezvăluirile reprezintă o lovitură de teatru în cazul lui Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, care era considerat un concurent important în cursa electorală pentru preşedinţia franceză înainte de a fi acuzat de agresiune sexuală împotriva cameristei.




×
Subiecte în articol: cerere de eliberare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close