Antena 3 CNN Externe Fostul episcop de Bruges admite pedofilia: A început ca un joc. Nu a existat violenţă sau penetrare

Fostul episcop de Bruges admite pedofilia: A început ca un joc. Nu a existat violenţă sau penetrare

Fostul episcop de Bruges admite pedofilia: A început ca un joc. Nu a existat violenţă sau penetrare
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Apr 2011   •   20:21

Fostul episcop catolic de Bruges Roger Vangheluwe a recunoscut joi că a abuzat sexual doi nepoţi, informează AFP. Aflat în centrul unui scandal de pedofilie în Belgia, fostul episcop a descris abuzurile într-un interviu acordat postului de televiziune flamand VT4.

Potrivit lui Vangheluwe, abuzurile aveau loc de mai multe ori pe an, când era vizitat de familie. Acestea au fost comise 13 ani asupra unui copil şi mai puţin de un an pentru al doilea.
   
"Cum au început? Ca în toate familiile: când veneau în vizită, nepoţii mei dormeau la mine. A început ca un joc cu acest băiat. Nu a fost niciodată cazul de viol sau de violenţă fizică. Nu m-a văzut niciodată gol şi nu a existat o penetrare", a spus fostul episcop.
   
Roger Vangheluwe a demisionat din funcţia de episcop de Bruges în aprilie 2010, după ce recunoscuse comiterea de abuzuri sexuale asupra unui nepot minor în perioada 1973 - 1986.
   
"Nu am deloc impresia că aş fi pedofil. A fost o relaţie. Nu am avut impresia că nepotul meu s-a opus, dimpotrivă. Nu eram conştient că acest lucru ar avea un asemenea impact asupra nepotului meu. Credeam că erau lucruri superficiale. Sigur, ştiam că este ceva rău, m-am spovedit de câteva ori", adaugă el.
   
Abuzurile au luat sfârşit când nepotul i-a spus că acea situaţie nu mai putea continua, iar fostul episcop afirmă că i-a oferit câteva milioane de franci.
   
Dezvăluirile episcopului provocaseră în Belgia un val de plângeri privind abuzuri comise de membri ai clerului. De atunci, el s-a mutat la Vatican, unde urmează un tratament spiritual şi psihologic.
  
  "Am un psihiatru. Faptele au încetat acum 25 de ani. Am putut trăi cu asta şi pot lucra foarte bine", adaugă el, reamintind că a prezentat scuze în numele Bisericii.
       

×
Subiecte în articol: episcop pedofilie nepoti Vatican
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close