Antena 3 CNN Externe Fostul ministru bulgar al Sănătăţii, suspectat că a încheiat acorduri nefavorabile statului, riscă 5 ani de închisoare

Fostul ministru bulgar al Sănătăţii, suspectat că a încheiat acorduri nefavorabile statului, riscă 5 ani de închisoare

Fostul ministru bulgar al Sănătăţii, suspectat că a încheiat acorduri nefavorabile statului, riscă 5 ani de închisoare
Sursa foto: Foto: vsekiden.com
28 Mar 2012   •   15:13

Fostul ministru al Sănătăţii din Cabinetul lui Boiko Borisov, Bojidar Nanev, suspectat că a prejudiciat ministerul cumpărând medicamentul antiviral Tamiflu la un preţ prea mare, riscă 5 ani de închisoare, informează Novinite.com.
   
Procuratura din Sofia le-a cerut magistraţilor să decidă că Nanev este vinovat de prejudicierea ministerului cu 2.454.319 leva (1.254.828 de euro), care reprezintă diferenţa între preţul oferit de Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie prin intermediul ambasadei britanice la Sofia şi preţul negociat de minister cu Roche Bulgaria pentru medicamentul antiviral Tamiflu.
   
Procesul a fost amânat de mai multe ori din cauza unei alte acuzate, fosta directoare a departamentului pentru buget şi contabilitate al Ministerului Sănătăţii, Dimitrinka Nikolova, care a fost spitalizată.
   
Procurorul cere doi ani de închisoare cu suspendare pentru Nikolova.
   
În iulie 2009, Nanev a fost numit ministru al Sănătăţii în Guvernul de centru-dreapta al GERB.  El a demisionat din funcţie în martie 2010, după ce procurorii l-au acuzat că a încheiat acorduri nefavorabile statului, semnând două contracte pentru livrarea de Tamiflu cu Roche Bulgaria.
   
Contractele au fost aprobate la 16 decembrie 2010 pentru 200.000 de doze de Tamiflu, necesare pentru combaterea epidemiei de gripă cu virus H1N1 din perioada respectivă.
   

×
Subiecte în articol: Bulgaria
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close