Antena 3 CNN Externe Fost ministru de Finanţe recompensat cu 24.000 de euro pentru un interviu de 22 de minute

Fost ministru de Finanţe recompensat cu 24.000 de euro pentru un interviu de 22 de minute

Fost ministru de Finanţe recompensat cu 24.000 de euro pentru un interviu de 22 de minute
Sursa foto: Foto:thetoc.gr
29 Oct 2015   •   14:06

Un scandal s-a declanșat în Italia după ce s-a aflat că pentru un interviu de 22 de minute pe care l-a acordat postului de televiziune RAI fostul ministru grec de finanțe Yanis Varoufakis a încasat o sumă de 24.000 de euro, scrie AFP.

La 27 septembrie, Varoufakis a fost invitat într-o emisiune difuzată de RAI 3, iar pentru participarea la acest interviu care nu a durat mai mult de 22 de minute, el a primit 24.000 de euro și un bilet de avion la clasa I, potrivit mass-media italiene.

Această sumă a fost dezvăluită de către fostul ministru însuși, care indicase pe blogul său onorariile primite la diverse conferințe și interviuri la care a luat parte în ultimul timp.

'Este extrem de grav, nu am mai văzut' așa ceva, a reacționat Renato Brunetta, liderul deputaților Forza Italia (FI), partidul lui Silvio Berlusconi. 'Dar italienii plătesc abonamentul RAI pentru a-l plăti pe Varoufakis? Sper că nu', a scris într-o postare pe Twitter Mara Carfagna, purtătoarea de cuvânt a FI în Camera Deputaților.

 

×
Subiecte în articol: Grecia rai
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close