Antena 3 CNN Externe Fostul premier australian, atacat cu un pantof in timpul unei emisiuni televizate

Fostul premier australian, atacat cu un pantof in timpul unei emisiuni televizate

Fostul premier australian, atacat cu un pantof in timpul unei emisiuni televizate
Sursa foto: Foto: www.videonews.ro
26 Oct 2010   •   09:18

Fostul premier australian a fost atacat în timpul unei dezbateri televizate. Un bărbat din public şi-a aruncat pantofii în direcţia oficialului. Tot cu pantofi au mai fost atacaţi în trecut şi preşedintele american George W. Bush sau directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Fostul premier australian participa la o dezbatere despre războiul din Irak. Incidentului s-a produs imediat ce John Howard a lăudat implicarea ţării în război. Protestatarul a fost scos cu greu din studio de oamenii de ordine. Imediat după aceea, o femeie a spus despre oficial că are mâinile pătate de sânge pentru deciziile pe care le-a luat.

Indidentul este asemăntor cu cel din 2008, în care a fost implicat fostul preşedinte american George W. Bush.

Loviturile cu pantoful şi calificativul de "câine" sunt cele mai mari insulte în lumea arabă. Bush nu şi-a pierdut calmul şi chiar i-a făcut semn, discret, bodyguardului său că totul este în ordine.

Şi directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost atacat în acest fel. Un student a aruncat cu un pantof spre oficial în timp ce oficialul ţinea un discurs în faţa unor tineri din Istanbul.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close