Antena 3 CNN Externe Fostul premier britanic, Gordon Brown, se retrage din politică

Fostul premier britanic, Gordon Brown, se retrage din politică

Fostul premier britanic, Gordon Brown, se retrage din politică
de O.P.    |    02 Dec 2014   •   08:37

Gordon Brown, premier britanic la sfârşitul anilor 2000, a decis să-şi încheie cariera politică, anunţând luni că nu va mai candida pentru un post de deputat în alegerile legislative de anul viitor, relatează AFP.

Brown, în vârstă de 64 de ani, ministrul Finanţelor al lui Tony Blair timp de zece ani înainte să preia conducerea Partidului Laburist şi să se instaleze la numărul 10 pe Downing Street în iunie 2007, se retrage după o activitate de trei decenii la Palatul Westminster.

"Nu voi reveni la Westminster după alegerile generale viitoare, nici în Camera Comunelor, nici în Camera Lorzilor", a declarat el, foarte discret după înfrângerea în alegerile din mai 2010 şi ajungerea conservatorului David Cameron la putere.

"N-am nicio îndoială că aceasta este decizia bună. (Las) locul unei persoane noi, cu o viziune nouă, o nouă energie şi competenţe noi", a insistat el într-un discurs susţinut în ţinutul natal, în Biserica Kirkcaldy, în centrul Scoţiei, unde tatăl său oficia ca preot.

"Până atunci voi face totul pentru a ajuta la alegerea succesorului meu aici şi a lui Ed Miliband ca premier al ţării", a adăugat el.

La câteva minute după acest anunţ, Ed Miliband, liderul Partidului Laburist, a salutat o "remarcabilă carieră parlamentară de 32 de ani".


×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close