Antena 3 CNN Externe Fostul preşedinte al Pakistanului a fost eliberat pe cauţiune

Fostul preşedinte al Pakistanului a fost eliberat pe cauţiune

Fostul preşedinte al Pakistanului a fost eliberat pe cauţiune
de M.T.    |    09 Oct 2013   •   14:51

Pervez Musharraf, fostul preşedinte al Pakistanului, a fost eliberat pe cauţiune, miercuri, în urma deciziei luate de Curtea Supremă de Justiţie de la Islamabad, informează AFP, citată de Agerpres.

Anunţul a fost făcut de avocaţii lui Musharraf, care, în prezent, este consemnat în arest la domiciliu.

„Curtea Supremă a decis eliberarea, pe cauţiune, a fostului preşedinte Musharraf în cazul ex-liderului rebel Akbar Bugti”, ucis într-o operaţiune militară în 2006, în timp ce Musharraf era la putere, au precizat avocaţii într-un comunicat.

Fostul preşedinte pakistanez s-a aflat la putere între 1999 şi 2008 şi a fost luat în colimatorul justiţiei la puţin timp după revenirea sa în Pakistan, petrecută la sfârşitul lunii martie.

Musharraf spera că va putea participa la alegerile legislative, cu scopul de a „salva” ţara de criza economică şi de influenţa în creştere a talibanilor locali.

Musharraf a fost plasat în arest la domiciliu în vila sa somptuoasă din Chak Shahzad, o suburbie a capitalei Islamabad, sub supravegherea unui dispozitiv format din 300 de poliţişti, militari, forţe speciale din cauza ameninţărilor împotriva sa.

Pervez Musharraf figurează ca acuzat în alte două cazuri - asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, în 2007, şi decretarea stării de urgenţă şi arestarea judecătorilor de la Curtea Suprema în 2007.


×
Subiecte în articol: pakistan Curtea Suprema
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close