Antena 3 CNN Externe Fostul preşedinte al Rezervei Federale a SUA: Investitorii la bursă nu au motive de îngrijorare

Fostul preşedinte al Rezervei Federale a SUA: Investitorii la bursă nu au motive de îngrijorare

Fostul preşedinte al Rezervei Federale a SUA: Investitorii la bursă nu au motive de îngrijorare
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
17 Mar 2013   •   19:33

Fostul preşedinte al Rezervei Federale a SUA Alan Greenspan a declarat că, chiar dacă indicii bursieri de la New York sunt la maxime record, investitorii nu au motive de îngrijorare, acţiunile fiind chiar "subevaluate semnificativ", potrivit CNN Money.
   
Indicele Dow Jones Industrial Average a atins în această săptămână un nou maxim istoric şi este în urcare de 10 şedinţe consecutive, cea mai îndelungată creştere din noiembrie 1996. Indicele Standard & Poor's 500 s-a apropiat joi la două puncte de maximul istoric atins în octombrie 2007, înaintea crizei financiare.
   
În 1996, la scurt timp după perioada îndelungată de creştere a bursei, Greenspan a afirmat, din poziţia de şef al băncii centrale, că aprecierea acţiunilor ar putea fi rezultatul unei "exuberanţe iraţionale", ceea ce a devenit una dintre cele mai cunoscute expresii din timpul celor 18 ani de activitate ai săi la conducerea Fed.
   
În prezent, Greenspan nu este de aceeaşi părere.
   
"Exuberanţa iraţională este ultima expresie la care aş apela pentu a descrie ceea ce se întâmplă acum. Mai este mult până acolo, din câte văd eu", a afirmat Greenspan la CNBC, întrebat despre creşterea recentă a bursei.
   
Greenspan crede că raliul curent al bursei are de-a face mai degrabă cu scăderea temerilor privind criza datoriilor de stat din Europa. Fostul şef al Fed nu consideră că programul de stimulare monetară a economiei desfăşurat de banca centrală a SUA este motorul creşterii preţurilor acţiunilior.

×
Subiecte în articol: presedinte investitori bursa ingrijorare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close