Antena 3 CNN Externe Fostul preşedinte american George W. Bush a fost operat la inimă

Fostul preşedinte american George W. Bush a fost operat la inimă

Fostul preşedinte american George W. Bush a fost operat la inimă
Sursa foto: Foto: usdailyreview.com
de M.Z.    |    06 Aug 2013   •   16:48
Fostul preşedinte american George W. Bush a fost operat la inimă, marţi, din cauza unui blocaj al unei artere, şi speră să revină la o activitate normală încă de săptămâna aceasta, a anunţat Biroul său, potrivit AFP.
 
Bush, în vârstă de 67 de ani, care locuieşte la Dallas (Texas, sud), a fost supus unei agioplastii şi i s-a montat un stent - un tub destinat uşurării circulaţiei sângelui, într-o arteră a inimii, potrivit aceleiaşi surse, scrie Mediafax.
 
"Operaţia din această (marţi) dimineaţa a fost încoronată de suces, fără complicaţii", a precizat Biroul lui Bush într-un comunicat.
 
Potrivit aceleiaşi surse, "preşedintele Bush are un moral foarte bun, abia aşteaptă să se întoarcă acasă mâine (miercuri - n.r.) şi să îşi reia programul de activităţi joi".

Blocajul a fost depistat luni, în cursul unui examen medical la Dallas, la care este supus anual cel de-al 43-lea preşedinte american.

Fiul celui de al 41-lea preşedinte al Statelor Unite George H.W. Bush, George W. Bush a fost locatarul Casei Albe în perioada 2001-2009, două mandate marcate de atentatele de la 11 septembrie şi consecinţele acestora. Retras la Dallas, el s-a ţinut departe de dezbaterea politică în ultimii cinci ani.

 
 

×
Subiecte în articol: George W. Bush
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close