Antena 3 CNN Externe Fostul preşedinte din Tunisia şi soţia acestuia, condamnaţi la 35 de ani de închisoare

Fostul preşedinte din Tunisia şi soţia acestuia, condamnaţi la 35 de ani de închisoare

Fostul preşedinte din Tunisia şi soţia acestuia, condamnaţi la 35 de ani de închisoare
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
20 Iun 2011   •   22:37
O instanţă din Tunisia i-a condamnat, în absenţă, pe fostul preşedinte Zine al-Abidine Ben Ali şi soţia acestuia la 35 de ani de închisoare, după ce au fost găsiţi vinovaţi de furt şi posesile ilegală de numerar şi bijuterii, conform Reuters.

Verdictul a fost dat la doar o zi după deliberări iar judecătorul a decis că preşedintele şi soţia acestuia trebuie, de asemenea, să plătească amenzi în valoare totală de 91de milioane de dinari tunisieni. (circa 65 de milioane de dolari).

Judecătorul a declarat că verdictul pentru alte acuzaţii, cum ar fi posesia ilegală de droguri şi arme, va fi pronunţat pe 30 iunie.

Cuplul a părăsit Tunisia pentru Arabia Saudită după o revoltă în ianuarie şi au fost judecaţi în absenţă. Procesul a început luni pentru acuzaţii de furt, corupţie şi trafic de droguri, acuzaţii pe care fostul preşedinte le-a negat, conform BBC.

Într-un anunţ făcut public, acesta a relatat că a plecat cu familia în Arabia Saudită din motive de securitate şi că intenţiona să se întoarcă în Tunisia, pentru proces, dar avionul a plecat fără el.

Avocatul lui Ben Ali a acuzat conducerea interimară a statului că încearcă să mute atenţia publică de la problemele reale ale statului şi lipsa stabilităţii din ţară.



×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close