Antena 3 CNN Externe Fostul președinte francez Jacques Chirac a fost internat în spital

Fostul președinte francez Jacques Chirac a fost internat în spital

Fostul președinte francez Jacques Chirac a fost internat în spital
10 Dec 2015   •   14:26

Fostul președinte francez Jacques Chirac (1995-2007), acum în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat miercuri la Paris pentru că se simțea 'slăbit de câteva zile', dar 'starea sa nu prezintă niciun motiv de îngrijorare', a declarat joi pentru AFP fiica sa, Claude Chirac, informează Agerpres.

Chirac a fost spitalizat miercuri după-amiază pentru un control general al stării sale de sănătate, a indicat fiica sa, adăugând că acesta urmează să rămână pentru câteva zile în spital. 'Starea sa nu prezintă nicio îngrijorare', a reiterat fiica cea mică a fostului șef de stat, care a fost responsabilă cu comunicarea în timpul președinției sale.

Jacques Chirac, care s-a opus războiului SUA în Irak, este un personaj pitoresc și popular al vieții politice franceze, al cărui parcurs profesional a fost, de asemenea, marcat de probleme juridice.

De două ori ales la conducerea statului, în 1995 și în 2002 — în finalul unui duel inedit cu reprezentantul partidului de extrema dreaptă Frontul Național — cei 12 ani petrecuți la putere au făcut ca el să fie președintele cu cel mai lung m

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close