Antena 3 CNN Externe Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy se retrage din politică

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy se retrage din politică

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy se retrage din politică
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    27 Noi 2016   •   20:44

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a admis într-un interviu că s-a înşelat când a crezut că se poate întoarce în prima linie a politicii, după ce a fost scos din cursa pentru prezidenţiale încă din prima rundă a primarelor partidului de centru-dreapta care au avut loc duminica trecută, informează EFE.

„Când faci politică, şi eu am făcut politică timp de 40 de ani, vine o zi în care totul, logic, se termină. Pentru mine asta a fost ieri. Am crezut că pot să mă întorc, dar m-am înşelat”, a spus Sarkozy la o zi după înfrângerea sa într-un interviu difuzat azi de săptămânalul „Le Journal de Dimanche” (JDD).

În primul tur al primarelor conservatorilor francezi, în frunte s-a clasat fostul premier Francois Fillon, cu 44.1% din voturi, urmat de Alain Juppé, cu 28,6%. Sarkozy a obţinut doar 20,7%.

Într-un interviu care ar putea fi interpretat ca un nou anunţ al retragerii sale din politică - ca şi cel din 2012 când a anunţat retragerea după ce a pierdut alegerile împotriva lui Francois Hollande - Sarkozy a spus că a venit momentul să abordeze „un nou stil de viaţă, cu mai multe pasiuni private şi mai puţine pasiuni publice”.

Sarkozy i-a acordat sprijinul său lui Fillion: „În fond, Fillon este Sarko, dar fără Sarko”, a spus fostul preşedinte francez, citat de JDD.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close