Antena 3 CNN Externe Fostul preşedinte mexican vrea să cultive...marijuana!

Fostul preşedinte mexican vrea să cultive...marijuana!

Fostul preşedinte mexican vrea să cultive...marijuana!
07 Iun 2013   •   12:42

Fostul preşedinte mexican, Vicente Fox, este de părere că actuala administraţie ar trebui să legalizeze cultivarea şi vânzarea de marijuana, pentru a diminua substanţial puterea violentă a cartelurilor de droguri din ţară.

"Dacă această idee va fi legitimă şi legală, cu siguranţă voi fi printre primii care vor amenaja o fermă de marijuana. Pot s-o fac de unul singur, nu cred că efortul e prea mare", a spus fostul lider conservator, de la reşedinţa sa din San Francisco del Rincon.

Fox, fost director executiv la Coca-Cola şi preşedinte al Mexicului în perioada 2000 - 2006, a surprins foarte multă lume atunci când vocea sa a fost printre primele din ţară care susţin legalizarea drogurilor, motivând că această măsură va micşora drastic infracţionalitatea.

"Mexic ar trebui să devină un producător autorizat şi un exportator de marijuana către locurile acolo unde este legală", a argumentat Fox, care face parte dintr-un grup mai larg, cu foşti lideri politici latino-americani, care sprijină legalizarea ierbii.

În ultimii şase ani, peste 70.000 de mexicani au fost ucişi în urma violenţelor legate de traficul de droguri, după ce fostul preşedinte, Felipe Calderon, a lansat un război deschis împotriva marilor carteluri, informează AFP.

"Ţara noastră are probleme incredibile - violenţe, infracţiuni, droguri - care pot fi rezolvate cu lejeritate prin legalizarea drogurilor uşoare. Dacă încercăm să rezolvăm aceste probleme prin represiune şi violenţă, nu vom face nimic altceva decât să avem şi mai multe necazuri", a adăugat Fox.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close