Antena 3 CNN Externe Fostul președinte Mohamed Morsi, condamnat la închisoare pe viaţă într-un proces de spionaj

Fostul președinte Mohamed Morsi, condamnat la închisoare pe viaţă într-un proces de spionaj

Fostul președinte Mohamed Morsi, condamnat la închisoare pe viaţă într-un proces de spionaj
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Iun 2016   •   15:41

Un tribunal egiptean l-a condamnat sâmbătă la închisoare pe viaţă pe fostul preşedinte islamist Mohamed Morsi, judecat într-un caz de spionaj în favoarea Qatarului, informează AFP şi DPA.

Fostul preşedinte, demis în iulie 2013 de armată şi condamnat deja la pedeapsa capitală şi la închisoare pe viaţă în alte dosare, a compărut alături de 10 alţi acuzaţi pentru furnizarea către Qatar de "documente secrete privind securitatea naţională", potrivit actului acuzării.

Mohamed Morsi a fost condamnat la închisoare pe viaţă, care în Egipt echivalează cu 25 de ani de închisoare, pentru că a condus o "organizaţie ilegală". El a fost de asemenea condamnat pentru "sustragerea de documente secrete privind securitatea statului", a declarat avocatul său, Abdel Moneim Abdel Maqsud.

În schimb, Morsi a fost achitat de acuzaţiile de spionaj. Şase dintre coacuzaţi au fost condamnaţi la pedeapsa cu moartea pentru acest cap de acuzare.

Acesta este cel de-al patrulea proces împotriva lui Morsi, provenit din organizaţia islamistă Frăţia Musulmană, considerată de autorităţile egiptene "teroristă". Fostul preşedinte a fost deja condamnat la moarte, la închisoare pe viaţă şi la 20 de ani de închisoare în alte trei procese

×
Subiecte în articol: Mohamed Morsi
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close