Antena 3 Externe Fostul preşedinte NASDAQ, acuzat de fraudă în valoare de 50 miliarde dolari

Fostul preşedinte NASDAQ, acuzat de fraudă în valoare de 50 miliarde dolari

12 Dec 2008   •   12:05
Fostul preşedinte NASDAQ, acuzat de fraudă în valoare de 50 miliarde dolari

Un consilier pentru investiţii pe Wall Street, fost preşedinte al Bursei Nasdaq, a fost arestat joi sub acuzaţia de fraudă în valoare de circa 50 de miliarde de dolari, potrivit unui anunţ al parchetului din New York şi FBI, citat de AFP. Bernard Madoff, acum în vârstă de 70 de ani, riscă până la 20 de ani de închisoare şi o amendă de cinci milioane de dolari. El a dezvăluit miercuri angajaţilor companiei Bernard L.Madoff Investment Securities LLC că a înfiinţat o firmă paralelă frauduloasă şi că "este terminat, nu mai are nimic şi a pierdut aproximativ 50 de miliarde de dolari".
El a recunoscut că a organizat o enormă piramidă financiară frauduloasă, adăugând că se va preda autorităţilor după ce va folosi cele 200-300 de milioane de dolari care i-au rămas - într-o firmă distinctă - pentru a-şi achita datoriile faţă de "unii salariaţi, familie şi prieteni".
La 7 ianuarie, omul de afaceri a declarat comisiei americane de supraveghere a pieţelor de capital (US Securities and Exchange Commission), că firma sa frauduloasă de consultanţă în investiţii lucrează pentru 11 până la 25 de clienţi pentru 17 miliarde de dolari căreia i-au fost încredinţaţi spre gestionare.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close