Antena 3 CNN Externe Fostul preşedinte ucrainean Leonid Kuchma, cercetat pentru uciderea jurnalistului Georgy Gongadze

Fostul preşedinte ucrainean Leonid Kuchma, cercetat pentru uciderea jurnalistului Georgy Gongadze

Fostul preşedinte ucrainean Leonid Kuchma, cercetat pentru uciderea jurnalistului Georgy Gongadze
Sursa foto: Foto: english.ruvr.ru
24 Mar 2011   •   22:15

Fostul preşedinte ucrainean Leonid Kuchma, a declarat în faţa jurnaliştilor că este cercetat penal pentru răpire şi uciderea jurnalistului Georgy Gongadze, informează BBC, în ediţia electronică.

Kuchma a explicat că nu a citit acuzaţiile care îi sunt aduse, dar că procurorii au deschis săptămâna aceasta un dosar penal pe numele lui, fiind suspectat de moartea din 2000 a controversatului ziarist.

Procurorul general Renat Kuzmin a declarat, marţi, că preşedintele Kuchma este suspectat că ar fi abuzat de puterea pe care i-o conferea statutul de preşedinte al ţării, pentru a contribui la răpirea şi uciderea lui Georgy Gongadze.

În anul 2000, ziaristul a fost răpit, iar cadavrul său, carbonizat şi decapitat, a fost găsit într-o pădure de lângă Kiev. Cazul nu a fost elucidat până în prezent. Numeroase manifestaţii de protest au urmat asasinatului. Vechiul regim a fost acuzat că a comandat crima.

Organizaţia Reporteri fără Frontiere a reproşat regimului de la Kiev lipsa de voinţă pentru rezolvarea acestui caz. Procesul celor trei poliţişti ucraineni acuzaţi de crimă a fost amânat de multe ori.

×
Subiecte în articol: Ucraina cercetat ucidere rapire jurnalist
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close