Antena 3 CNN Externe Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a fost condamnat la 13 ani de închisoare
24 Ian 2019   •   19:25

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a fost condamnat la 13 ani de închisoare
Citeşte întreaga ştire: Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Viktor Ianukovici a fugit, acum 5 ani, în Rusia, după ce fost acuzat de trădare, complicitate într-un război împotriva Ucrainei şi acţiuni premeditate în vederea modificării frontierei Ucrainei.

Fostul președinte a fost condamnat, joi, de către un tribunal din Kiev, la 13 ani de închisoare, procesul desfășurându-se în absența acuzatului care se află în continuare în Rusia sub protecţia autorităţilor de la Moscova.

Deși Ianukovici a negat mereu acuzaţiile formulate împotriva sa, procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko, l-a acuzat pe fostul președinte ucranian că i-ar fi scris președintelui rus Vladimir Putin să trimită trupe în Ucraina. Rusia a respins mai multe solicitări din partea Ucrainei pentru extrădarea lui Ianukovici.

Când devenise evident că acesta din urmă va pierde puterea, serviciile secrete ruse au reuşit să-l scoată din Ucraina pe 22 februarie 2014 şi ulterior el a primit azil în Rusia „Nu vă ascund faptul că l-am ajutat pe Viktor Ianukovici să se refugieze în Crimeea. La acea vreme, Crimeea făcea parte din Ucraina”, a declarat Putin, precizând că, după câteva zile, preşedintele ucrainean de la acea vreme a ajuns în Rusia.
 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Viktor Ianukovici
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close