Antena 3 CNN Externe Fostul strateg al președintelui american Donald Trump, arestat pentru o fraudă de 1 milion de dolari

Fostul strateg al președintelui american Donald Trump, arestat pentru o fraudă de 1 milion de dolari

Steve Bannon, fostul consilier și strateg al președintelui american Donald Trump a fost arestat pentru delapidare într-o campanie de strângere de fonduri pentru deja faimosul zid de la granița Statelor Unite cu Mexicul.

Fostul strateg al președintelui american Donald Trump, arestat pentru o fraudă de 1 milion de dolari
Sursa foto: Facebook/ Stephen K Bannon
de Diana Dragotescu    |    20 Aug 2020   •   20:00

Fostul strateg al președintelui a primit peste 1 milion de dolari în donații pentru construirea zidului, însă i-ar fi folosit în scopuri personale. Campania „Noi construim zidul” promitea să folosescă donațiile pentru a construi zidul de la granița cu Mexicul, o promisiune care l-a ajutat pe Trump să câștige alegerile în 2016, scrie BBC. 

Steve Bannon a fost arestat împreună cu alți trei oficiali de rand înalt, care au avut roluri de conducere în campania „Noi construim zidul”. Audrey Strauss, un judecător din New York a declarat că cei patru oficiali au „fraudat sute de mii de donatori, sub pretextul fals că toți acei bani vor fi folosiți pentru construcția zidului”. 

Cine este Steve Bannon

Steve Bannon a fost principalul consilier a lui Donald Trump în primele 8 luni de mandat, și a ocupat postul de strateg-șef la Casa Albă. Politicianul în vârstă de 66 de ani riscă acum o pedeapsă de până la 20 de ani în închisoare. 

×
Subiecte în articol: Steve Bannon arestat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close