Antena 3 Externe Fostul Suveran Pontif, grav bolnav. "Nu va mai fi printre noi pentru mult timp"

Fostul Suveran Pontif, grav bolnav. "Nu va mai fi printre noi pentru mult timp"

11 Apr 2013   •   17:45
Fostul Suveran Pontif, grav bolnav. "Nu va mai fi printre noi pentru mult timp"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Surse din Vatican au recunoscut că starea de sănătate a fostului Suveran Pontif s-a deteriorat în ultima vreme, confirmând astfel ceea ce un jurnalist de profil a spus de curând: "nu va mai fi printre noi pentru mult timp", scrie The Telegraph.

Starea de sănătate a Papei emerit, în vârsta de 85 de ani, care a şocat întreaga lume după anunţul-surpriză că se va retrage de la conducerea Bisericii Catolice, s-a deteriorat vizibil, lucru observat în cele foarte puţine apariţii publice de la demisia sa.

Benedict părea foarte slăbit în timpul vizitei succesorului său, Papa Francisc, la Castelul Gandolfo, reşedinţa papală de vară din vecinătatea Romei, unde s-a instalat fostul Suveran Pontif după ce a plecat de la Vatican.

Un corespondent spaniol la Vatican, Paloma Gomez Borerro, a afirmat că "Benedict se afla într-o stare foarte proastă. În ultimele 15 zile a experimentat o uriaşă degradare fizică".

Potrivit corespondentului, Papa emerit ar urma să se mute, luna viitoare, într-o fostă mănastire din Vatican, însa "probabil nu va petrece foarte mult timp acolo, avand în vedere starea acestuia de sănătate. Nu va mai fi printre noi pentru mult timp", a anticipat Gomez Borerro.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close