Antena 3 CNN Externe Fostul vicepreşedinte al BCE, Lucas Papademos, nominalizat oficial de preşedinţia Greciei pentru funcţia de premier

Fostul vicepreşedinte al BCE, Lucas Papademos, nominalizat oficial de preşedinţia Greciei pentru funcţia de premier

Fostul vicepreşedinte al BCE, Lucas Papademos, nominalizat oficial de preşedinţia Greciei pentru funcţia de premier
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
10 Noi 2011   •   14:17
UPDATE 16:20. Membrii viitorului guvern grec urmează să depună jurământul vineri la ora 14.00 (14.00, ora României), anunţă Preşedinţia Greciei, după o reuniune a liderilor partidelor de dreapta, extremă-dreapta şi socialist, informează AFP.
   
"Depunerea jurmântului va avea loc vineri la ora 14.00 (14.00, ora României)", a comunicat Biroul de presă al Preşedinţiei.

UPDATE 15:40
. Preşedinţia Greciei a anunţat nominalizarea oficială a fostului vicepreşedinte al BCE Lucas Papademos la conducerea guvernului interimar de coaliţie, susţinut de partide de dreapta, extremă-dreapta şi socialist, informează AFP.
   
"La propunerea liderilor partidelor politice, preşedintele l-a însărcinat cu formarea guvernului pe Lucas Papademos", precizează Preşedinţia Greciei.
   
Anterior, agenţia ANA anunţase că "noul premier mandatat" este Papademos, în vârstă de 64 de ani. Anunţul a fost făcut după o reuniune de patru ore a liderilor partidelor de dreapta, socialist şi de extremă dreapta, mediate de preşedintele Republicii, pentru a forma un Guvern de uniune naţională.


Fostul vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), Lucas Papademos, este viitorul premier al Greciei, a anunţat joi agenţia de presă ANA, citată de AFP.

"Noul premier mandatat" este Papademos, în vârstă de 64 de ani, a anunţat ANA, după o reuniune de patru ore a liderilor partidelor de dreapta, socialist şi de extremă dreapta, mediate de preşedintele Republicii, pentru a desemna un Guvern de uniune naţională.

Fostul premier al Greciei, Giorgios Papandreou, şi-a prezentat demisia miercuri după-amiază.

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close