Antena 3 CNN Externe Fotografia pentru care mai mulţi tineri puteau face 3 luni de închisoare într-o ţară străină

Fotografia pentru care mai mulţi tineri puteau face 3 luni de închisoare într-o ţară străină

Fotografia pentru care mai mulţi tineri puteau face 3 luni de închisoare într-o ţară străină
Sursa foto: themalaymailonline.com
12 Iun 2015   •   15:53

Patru turiști occidentali au fost condamnați vineri de un tribunal din Malaezia la trei zile de închisoare și plata unei amenzi de 5.000 ringit (1.190 de euro) pentru că s-au fotografiat, la 30 mai, dezbrăcați pe Muntele Kinabalu, gest pe care unii localnici îl consideră drept cauza declanșării puternicului cutremur înregistrat la 6 iunie în Insula Borneo, în care se găsește acest munte sacru în credința malaezienilor, transmite EFE, preluată de Agerpres. 

Doi canadieni, frate și soră, de 23 și, respectiv 22 de ani, o britanică de 24 de ani și un olandez de 23 de ani au fost acuzați de comiterea de 'acte obscene într-un loc public' de un tribunal din Kota Kinabalu, capitala statului Sabah.

Aduși în fața instanței cu cătușe la mâini și sub paza unui considerabil efectiv de poliție, cei patru cetățeni occidentali și-au recunoscut vinovăția, iar avocatul apărării a asigurat că aceștia nu erau la curent cu superstițiile locale, regretă ceea ce au făcut și 'își cer scuze publice față de localitatea Sabah și întreaga Malaezie'.

Tinerii erau pasibili de o pedeapsă maximă de trei luni de închisoare, dar fiind condamnați la numai trei zile pot fi eliberați imediat întrucât se află de trei zile în custodia poliției, după cum a explicat portalul Malaysiakini.

Turiștii au făcut parte dintr-un grup de 27 de persoane care au urcat pe Muntele Kinabalu, de 4.095 de metri, în data de 30 mai, iar la coborâre, s-au fotografiat fără haine împreună cu alți șase turiști pe care autoritățile malaeziene îi caută în continuare.

Potrivit actului de acuzare formulat împotriva lor, ei s-au pozat dezbrăcați în pofida frigului din zonă, dar și a insistențelor ghizilor de a se abține de la această inițiativă.

Imaginile au fost postate pe internet, unde au strâns un mare număr de vizualizări și au generat multe comentarii pe rețelele sociale, în special după seismul din 6 iunie.

În acest context, inclusiv unele oficialități au început să facă o legătură între respectivele fotografii și mișcarea telurică. 'Este un munte sacru și nu se poate să ai asemenea comportament superficial', ar fi afirmat Joseph Pairin Kitingan, adjunctul șefului guvernului din statul Sabah, citat de Reuters.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close