Antena 3 CNN Externe Fotografii şocante cu libieni maltrataţi sau ucişi de forţele lui Gaddafi, confiscate de la unul din soldaţii săi

Fotografii şocante cu libieni maltrataţi sau ucişi de forţele lui Gaddafi, confiscate de la unul din soldaţii săi

Fotografii şocante cu libieni maltrataţi sau ucişi de forţele lui Gaddafi, confiscate de la unul din soldaţii săi
Sursa foto: Foto: captura Daily Mail
10 Apr 2011   •   17:49

Imagini şocante cu civili libieni aparent ucişi de forţele lui Muammar Gaddafi sau fotografii cu tineri plini de sânge călcaţi în picioare de bărbaţi înarmaţi au fost confiscate de la unul din soldaţii colonelului libian, transmite Daily Mail.

Într-o altă fotografie apar peste 12 de corpuri neînsufleţite, majoritatea ale unor adolescenţi, aflate într-o groapă comună dintr-o zonă de deşert din est, acolo unde au avut loc lupte dure mai mult de o lună. Imaginile indică faptul că ar fi vorba despre o zonă cuprinsă între Ras Lanuf şi Bin Jawad.

Publicaţia amintită a predat cele peste 40 de cadre cu pricina Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), care urmează acum să investigheze faptele.

"Dacă vom găsi confirmarea unei încălcări a legislaţiei internaţionale umanitare, vom efectua o intervenţie în baza reglementărilor care protejează civilii şi non-combatanţii", a anunţat directorul misiunii CICR în Libia, Simon Brookes.

Potrivit Convenţiei de la Geneva, din 1949, soldaţii nu trebuie să atace civilii pe timpul războiului.

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi trupe ucisi sange cadavre
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close