Antena 3 CNN Externe Fotografii şocante realizate de soldaţii americani în Afganistan. Gestul inuman al militarilor a uimit întreaga lume

Fotografii şocante realizate de soldaţii americani în Afganistan. Gestul inuman al militarilor a uimit întreaga lume

Fotografii şocante realizate de soldaţii americani în Afganistan. Gestul inuman al militarilor a uimit întreaga lume
Sursa foto: Foto: www.latimes.com
19 Apr 2012   •   08:32

Soldaţii americani aflaţi pe frontul din Afganistan au dat din nou dovadă de o cruzime ieşită din comun. Los Angeles Times a publicat în exclusivitate fotografii ale unor militari  americani, care s-au pozat lângă cadavrele unor insurgenţi afgani. Au urmat imediat reacţii în toată lumea.

The Los Angeles Times a publicat în exclusivitate două fotografii ale unor militari din Divizia a 82-a, care s-au pozat alături de cadavrele unor insurgenţi afgani. Pentagonul a reacţionat imediat.

VEZI AICI FOTOGRAFIILE ŞOCANTE REALIZATE DE SOLDAŢI

"Aceste imagini nu reprezintă valorile sau profesionalismul vastei majorităţi a trupelor americane care servesc în prezent în Afganistan", a afirmat într-un comunicat şeful Pentagonului.

NATO a condamnat gestul de cruzime al soldaţilor americani şi a promis că cei vinovaţi vor fi pedepsiţi corespunzător.

Ministerul american al Apărării a criticat decizia ziarului Los Angeles Times de a publica fotografiile, fiindcă acestea ar putea declanşa noi violenţe împotriva soldaţilor străini din Afganistan.

Los Angeles Times susţine că a primit fotografiile de la un soldat american, alături de alte 16 de poze de acest gen şi că a decis să publice doar două dintre ele, fiindcă are o obligaţie faţă de cititorii săi de a prezenta adevărul. Ziarul american a ignorat, astfel, solicitarea armatei americane de a nu da publicităţii pozele.

×
Subiecte în articol: cadavre soldati americani Afganistan
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close