Antena 3 CNN Externe Fotograful care a surprins asasinatul de la Ankara face mărturisiri cutremurătoare: ”Un om murea sub ochii mei”

Fotograful care a surprins asasinatul de la Ankara face mărturisiri cutremurătoare: ”Un om murea sub ochii mei”

Fotograful care a surprins asasinatul de la Ankara face mărturisiri cutremurătoare: ”Un om murea sub ochii mei”
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP- Burhan Ozbilici
20 Dec 2016   •   16:37

Fotograful Associated Press Burhan Ozbilici, care a asistat la asasinatul ambasadorului rus la Ankara, a relatat cum s-a văzut tragicul eveniment prin obiectivul aparatului de fotografiat, scrie Daily Mail.

Burhan Ozbilici era prezent în galeria de artă când un polițist a scos arma și l-a împușcat mortal pe ambasadorul rus, de la spate.

”A fost un asasinat calculat care s-a desfășurat în fața mea și în fața celor ca mine, care tremurau și încercau să se adăpostească din calea tânărului înarmat. Mi-a fost teamă și eram confuz, însă dintr-un colț al încăperii mi-am făcut meseria: am făcut fotografii.

Am mers la galerie pentru că era în drumul meu spre casă. Când am ajuns, ambasadorul vorbea deja. M-am apropiat pentru a face câteva fotografii, gândindu-mă că o să imi fie de ajutor la un moment dat pentru materialele despre relațiile ruso-turce.

Ambasadorul vorbea cu admirație despre țara natală și îmi amintesc cât de calm era.

După câteva secunde s-au auzit împușcăturile și oamenii au intrat în panică. Trupul ambasadorului zacea pe jos, la câtiva pași de mine. Nu am reușit să vad sânge în jurul lui, cred că fusese impuscat in spate.

Mi-au trebuit câteva clipe să realizez ce se întâmplă. Un om murea sub ochii mei.

Mi-a fost teamă și am fost constient de pericolul în care mă aflam dacă atacatorul își îndrepta arma înspre mine. Am înaintat însă sși l-am fotografiat în timp ce striga în arabă”, a spus fotograful.

 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close