Antena 3 CNN Externe Fotograful român arestat în Mexic a fost eliberat din închisoare

Fotograful român arestat în Mexic a fost eliberat din închisoare

Fotograful român arestat în Mexic a fost eliberat din închisoare
Sursa foto: Foto: Facebook
10 Dec 2012   •   07:24

Fotograful român Mircea Topoleanu, reţinut în Mexic, a fost eliberat. Românul fusese arestat, alături de alte câteva zeci de persoane, după manifestaţiile organizate cu ocazia învestiturii preşedintelui mexican Enrique Pena Nieto, la 1 decembrie.

"Mai rămân 13 persoane, 12 bărbaţi şi o femeie". "Toţi ceilalţi au fost eliberaţi", a declarat pentru AFP avocatul Juan de Dios de Hernandez.

Potrivit Ministerul Public, în total au fost reţinute 70 de persoane şi nu 69 cum se anunţase anterior.

Cele 14 care rămân în închisoare riscă să fie inculpate pentru atingere la ordinea publică şi riscă pedepse cuprinse între cinci şi 30 de ani de închisoare.

Protestele de la 1 decembrie au degenerat când mai multe persoane mascate şi înarmate cu bare de fier, cocteiluri Molotov şi petarde s-au implicat într-o luptă dură cu poliţiştii federali, care au ripostat cu grenade lacrimogene.

În cadrul confruntărilor, un student în vârstă de 22 de ani, Juan Uriel Sandoval, şi-a pierdut un ochi. Un alt rănit grav, Juan Francisco Kuy, în vârstă de 67 de ani, a suferit un traumatism grav cranio-cerebral şi se află în comă indusă.


×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close